Floor - info@FIHfotografie.nl

 

Over mij

Welkom op onze site. Voor meer informatie over onze fotografie ben je hier aan het juiste adres! We houden van fotograferen, we houden van mensen en we houden er vooral van om de sfeer van het moment vast te leggen!


FIH is een collectief van fotografen die allemaal hetzelfde enthousiasme, gevoel voor compositie en sfeer delen om het verhaal van je nieuwe collectie , je familie, pasgeboren baby of huwelijk vast te leggen. 

Wat vooraf ging...

Na de modeopleiding te hebben afgerond vertrek ik naar China. Op de bonnefooi en met woordenboek trek ik de grens over. In deze andere cultuur krijg ik heel erg de behoefde om elke gebeurtenis vast te leggen en deze ervaring nooit te willen vergeten. Dit is gelukt. Na een jaar rond te reizen, cultuur te snuiven en de taal te leren ben ik klaar om naar huis te gaan. Met een backpack vol met ervaringen, een nieuwe vriend (geen Chinees) en 12.356 foto's op cd'tjes als resultaat. In deze andere cultuur krijg ik heel erg de behoefte om elke gebeurtenis vast te leggen; deze ervaring wil ik nooit meer vergeten. Dit is gelukt.

Al snel vond ik een baan bij Suitsupply waar ik verantwoordelijk was voor de Visual Merchandising van alle 30 winkels en waar ik als styliste meewerkte. Met een speldenkussen in mijn hand en mijn fototoestel in de andere deed ik ervaring op.

Na twee jaar dit intensieve werk te hebben gedaan wilde ik wat meer thuis zijn; onze tweeling was namelijk geboren, Loet en Tijn. De tijd was aangebroken om voor mijzelf te gaan beginnen. Ik deed een opleiding fotografie en volgde de afgelopen jaren vele workshops. Mijn achtergrond als styliste en visual merchandiser helpt mij om creatieve en verrassende composities te laten zien in mijn foto's. In 2015 is Skief, mijn jongste zoon geboren, zijn we naar Baarn verhuist en ben ik FIH verder gaan uitbreiden. 

En nu..

Inmiddels is FIH alweer 7 jaar geworden. We zijn een collectief van jonge vrouwen, met een enorme passie voor fotografie en genoeg kennis en ervaring om op verschillende situaties , zoals lichtomstandigheden en onverwachte dingen van de dag, te kunnen inspelen. Ik, Floortje Ingen Housz, waarborg onze kwaliteit door zelf de nabewerking te doen van alle opdrachten zodat we overal dezelfde ' look and feel' creëren. Dit is de stijl die je op de website ziet.

Tot snel,

Liefs FIH

info@fihfotografie.nl

ps: Keertje meelopen? vaak lopen er stagiaires mee om het vak te leren. Zelf vind ik het erg leuk om mijn kennis te delen; ik krijg er energie van.
Bovendien is een extra handje bij een fotoshoot sowieso nooit vervelend! Dus mocht je erg veel met fotografie bezig zijn en eens een keer willen meelopen op een huwelijksreportage of een andere shoot, let us know! 


FIH © 2023 Floortje Ingen Housz Fotografie